Werkgroep ‘ontmoetingen’ van start!

Joop VaaneUncategorized

Wie wordt er enthousiast bij het idee om meer ‘ontmoeting’ te organiseren tussen bewoners van Zandberg-Oost? De Wijkraad deed een oproep in de wijkkrant en vroeg enthousiastelingen zich te melden. Gevolg: een werkgroep van 7 bewoners, die onlangs voor het eerst bijeenkwam onder de bezielende leiding van Marijke Romme uit de Koninginnestraat. Ideeën zijn er genoeg, zoals een vaste inloopochtend waar men altijd terecht kan om buurtbewoners te ontmoeten, naast het organiseren van themabijeenkomsten en optredens voor en van buurtbewoners. Er is altijd een van de wijkraadleden aanwezig.

De eerste ‘ontmoeting’ zal plaatsvinden op 19 september a.s.

Dan neemt schrijver/storyteller/presentator Walter van de Calseyde uit de Tulpenstraat ons mee in een rijkelijk geïllustreerde tocht door het Bredase verleden van Breda en Zandberg. 

Recentelijk kregen ook de nieuwe raadsleden van Walter een ‘lesje’ om ze met de nodige historische context als bagage ook in het heden ‘bij de les te houden’. 

Locatie: Café-zaal Parkzicht, hoek Generaal Maczekstraat/Paul Windhausenweg.

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Toegang gratis.

Onze pogingen om het Viskot als vaste ontmoetingsplaats te realiseren zijn voorlopig gestrand. Jammer genoeg. Daarom wijken we uit naar de overkant.

Ook werd het de werkgroepleden duidelijk dat er al best veel activiteiten zijn die in de buurt plaats vinden, zoals een gymclub, boekenclub, fietsclub, buurtkoor. Alleen zijn dit vaak kleine initiatieven waar niet iedereen van op de hoogte is. We gaan allereerst inventariseren wat er al allemaal is, zodat andere wijkbewoners zich hier ook bij aan kunnen sluiten. Dus wanneer u deelneemt aan een club in onze wijk waar ook andere wijkbewoners deel van uit kunnen maken zou u dat dan per email willen melden aan marijkeromme@gmail.com.

Hou de website van onze wijk in de gaten, daar zullen we als er mooie ontwikkelingen zijn publiceren over onze activiteiten ( www.zandbergbreda.nl) en uiteraard in de volgende editie van de wijkkrant.

Kopfoto: De werkgroep Ontmoetingen voor de eerste keer bijeen in de achtertuin van Marijke Romme