Zandberg-Oost: wijk van buurt- en straatfeesten

Joop VaaneUncategorized

Van de buitenkant lijkt het soms alsof in de welvarende wijk Zandberg-Oost de bewoners nogal op zichzelf zijn en vooral hun eigen boontjes doppen. Dat laatste is ongetwijfeld van toepassing voor het merendeel van de bewoners, maar het eerste zeker niet. De wijk kent tal van buurt- en straatfeesten en andere gezamenlijke activiteiten zoals bijvoorbeeld ‘walking-dinners’ en nogal wat straten hebben ook een eigen straat-app waarmee ze onderling communiceren.

Het oudste en grootste feest is het traditionele Buurtfeest Hyacintplein dat al sinds 1982 wordt gevierd. Aanleiding was het gereedkomen van het woonerf dat werd aangelegd op initiatief van het toenmalige wijkkomitee Hyacintplein e.o.

Daarnaast zijn er straatfeesten in: Koninginnestraat+ zijstraten, (Helenastraat, Paulinastraat, 1e deel Ranonkelstraat) Resedastraat, Hortensiastraat, Mimosastraat, Rustlandstraat, De Roy van Zuidewijnlaan, Minister Nelissenstraat.

Walking-dinners zijn er in de Saksen Weimarlaan, Minister Nelissenstraat/kop Zandberglaan, deel Franklin Rooseveltlaan/Saksen Weimarlaan.

Straat-apps zijn er in de Resedastraat, Hortensiastraat, ……

Dit overzicht is ongetwijfeld niet compleet. Aanvullingen zijn welkom.

Kopfoto: Straatfeest Koninginnestraat 2022.