Lezing werkgroep Ontmoeten in Zandberg-Oost

De eerste ‘ontmoeting’ zal plaatsvinden op 19 september a.s.

Dan neemt schrijver/storyteller/presentator Walter van de Calseyde uit de Tulpenstraat ons mee in een rijkelijk geïllustreerde tocht door het Bredase verleden van Breda en Zandberg.

Recentelijk kregen ook de nieuwe raadsleden van Walter een ‘lesje’ om ze met de nodige historische context als bagage ook in het heden ‘bij de les te houden’.

Locatie: Café-zaal Parkzicht, hoek Generaal Maczekstraat/Paul Windhausenweg.

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Toegang gratis.

Onze pogingen om het Viskot als vaste ontmoetingsplaats te realiseren zijn voorlopig gestrand. Jammer genoeg. Daarom wijken we uit naar de overkant.


Het waarom van Breda

Ja, waarom? Het lijkt zo vanzelfsprekend dat een stad bestaat. Ergens ligt. In leven blijft. Groeit en bloeit. Maar voor alles is wel een oorzaak of een reden. Ook voor Breda.

Aan de hand van de bekende marketingmix Plaats, Personeel, Promotie, Product en Prijs en vele mooie afbeeldingen behandelt Walter van de Calseyde de geologische, historische en economische redenen waarom Breda is ontstaan en geregeld tot grote bloei is gekomen en zal komen.

Een tipje van de sluiter? Slimme en machtige bestuurders en ondernemers wisten telkens op tijd een ‘economisch infuus’ aan te (laten) leggen om de stad in verbinding te brengen en houden met de belangrijke handelsstromen in de Nederlanden. Zo blijft Breda al ruim 750 jaar in leven.

Walter van de Calseyde heeft als tekstschrijver en cultuurliefhebber meegewerkt aan een tiental boeken over Breda, zoals ‘Breda na 750 jaar’, Havenboek’, ‘Breda buiten’ en ‘Breda in kaart’. In 2016 is zijn boek ‘Breda spoort’ over de stedenbouwkundige en economische ontwikkeling in en om de Spoorzone verschenen. En in 2019 een boekje over de ‘Gasthuisvelden’.